Over ons

Gereedschapmakerij Weber richt zich sinds 1959 op het ontwerpen, produceren en onderhouden van gereedschappen en persen voor productiebedrijven. Of het nu gaat om een standaard pons set uit ons eigen NORM assortiment, complexe (prototype) gereedschappen of hoge volume gereedschappen, Weber is in staat deze te ontwikkelen, produceren en onderhouden.

 

Voor de productie, die volledig in eigen huis plaatsvindt, beschikken we naast groot aantal frees- en draaibanken tevens over een eigen draadvonk (EDM) afdeling én zijn we één van de weinige producenten met een eigen harderij.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Machinefabriek: kwaliteit sinds 1959

Weber is opgericht in 1959 als Gereedschapmakerij en producent van NORM ponsgereedschappen. Tegenwoordig bestaat Weber uit 3 bedrijfstakken die allen opereren vanuit onze fabriek in Zwaag. Naast Gereedschapmakerij Weber zijn dit Weber Machinebouw waar klantspecifieke (gereedschaps)machines voor maakbedrijven worden ontworpen, geproduceerd en onderhouden. En Weber Hospital Systems, producent van onder andere de VDS Bed Washer; een duurzame gerobotiseerde reinigings- en desinfectiemachine voor ziekenhuisbedden.

De basis voor de huidige Gereedschapmakerij is gelegd in 1959 met de toekenning van een patent op onze ponsbeugels die verkocht werden onder de merknaam NORM. Niet lang daarna volgende de introductie van een range aan standaard gereedschappen eveneens onder de naam NORM. In de daaropvolgende jaren werd het assortiment verder uitgebreid en startte het bedrijf tevens met de ontwikkeling van maatwerk stempels, ponsgereedschappen en persen. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar de huidige omvang van circa 40 medewerkers en hebben we veel ervaring opgedaan in diverse branches.

Alle expertise onder één dak

Weber is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en onderhouden van zowel gereedschappen als (gereedschaps)machines voor het ponsen en verspanen (frezen, zagen, boren). Doordat deze specifieke productiemethoden in verschillende branches en voor verschillende materialen gebruikt worden hebben wij klanten in veel branches, zoals:

  • Kassenbouw
  • Automotive
  • Overheaddeuren
  • Infra
  • Solar

We hebben er altijd voor gekozen alle expertises -engineering, productie, besturing, onderhoud e.d.- in huis te houden, wat betekent dat we elke stap van het proces onder controle hebben. Het grote voordeel hiervan is dat we enerzijds de kwaliteit kunnen garanderen en anderzijds in staat zijn snel te schakelen en bij te sturen indien nodig.

Met ons moderne machinepark, een zeer trouw personeelsbestand en altijd zoekend naar nieuwe technische uitdagingen is Weber in staat om voor elke vraag een oplossing te bedenken en te realiseren.

Certificeringen

Weber is in bezit van verschillende certificaten. Naast ISO:9001 certificering voor de Gereedschapmakerij en Machinebouw zijn we tevens ISO:13485 gecertificeerd. ISO:13485 is een kwaliteitscertificering specifiek gericht op bedrijven die produceren voor de medische sector. Al onze medewerkers zijn getraind om te werken volgens deze normen en zijn daarnaast VCA gediplomeerd.

Als erkend BBL-leerbedrijf hebben we daarnaast altijd één of meerdere jonge mensen in dienst die in samenwerking met Tetrix opgeleid worden in de praktijk.